Naša zgodba

Kaj imata skupnega eden največjih grških filozofov Heraklit in Akademija Panta Rei?

Eden od največjih grških filozofov Heraklit je že pred 2500 leti zapisal še danes drzno duhovito trditev, da je na tem svetu trajna samo sprememba. Bistvo sveta je po njegovi filozofiji v nasprotjih, ki si neprestano sledijo. Vročini sledi mraz, dnevu noč, zdravju bolezen, življenju smrt: »Nič ni večno, razen spremembe. Vse se spreminja, vse teče, vse gre – v antični grščini panta rei.«

Takšna je tudi naša filozofija »Vse teče, vse gre, panta rei«. In vsakič, ko ste v stiku z našo blagovno znamko, lahko začutite to dinamičnost, ki jo je Heraklit vpeljal v antično filozofijo. Vse se spreminja, vse programe izboljšujemo, nadgrajujemo, dopolnjujemo, vedno smo v iskanju t.i. »cutting edge« znanja.

Še pomembnejši je pa drugi, morda manj poznani del Heraklitove filozofije, ki je močno vplival na nas. To je fokus na »postati« in ne na »biti«, na razvoju, možnostih, prihodnosti in ne na (trenutnem) stanju.

Ustanovitelja Akademije Panta Rei, Robert Rolih in Sara Brezigar, sta svojo kariero začela kot svetovalca in to nas je pri poslovanju zelo zaznamovalo. Pri Akademiji Panta Rei se ves čas osredotočamo predvsem na potencial – ljudi, podjetij, poslovnih idej. Sprašujemo se, kako lahko strankam pomagamo pri sledenju njihovim ambicijam in iščemo rešitve, kako jim pri tem pomagati. Vedno znova, vedno bolje.

Vse teče,
vse gre,
panta rei.

Akademija Panta Rei ima svoj pravi »rojstni dan« leta 2004, ko je naš prvi zmajček poletel visoko v nebo. Takšni so bili tudi naši cilji….

2004

Potem, ko smo začeli uspešno izvajati dobro obiskane delavnice na področju marketinga, prodaje in vodenja, smo leta 2004 ustanovili blagovno znamko Akademija Panta Rei. Zmajček v logotipu leti v višave in simbolizira visoke cilje, ambicijo ter uspeh naših strank, do katerega jim pomagamo priti.

Od ustanovitve pa vse do današnjega dne, je oranžen zmajček ostal naš zaščitni znak.

Zmajček se je našim strankam prikupil, Akademija Panta Rei je zacvetela in kmalu smo vsak teden organizirali več delavnic na področju mehkih znanj – od vodenja, prodaje, marketinga, upravljanja s časom, PR, …

Leto velikega preskoka – Brian Tracy v Sloveniji

2005

Leto 2005 je bilo leto velikega preskoka – ko smo v nabito polni Smeltovi dvorani priredili seminar z eno od največjih poslovnih avtoritet, Brianom Tracyjem.

S tem se je Akademija Panta Rei utrdila kot eden izmed vodilnih ponudnikov izobraževanj na področju mehkih znanj v Sloveniji.

Od vrhunskih znanj iz ust svetovnih gurujev do elitnega programa Focal Point

Uspeh nam je dal zagon in nas opremil s pogumom. Začeli smo prirejati večje izobraževalne dogodke in sodelovati z najboljšimi predavatelji na svetu. V Sloveniji so nas med drugim obiskali »svetovalec za milijon dolarjev« Chet Holmes, »pogajalec št. 1 na svetu« Derek Arden, na Akrapovičevem motorju se nam je pridružil »enfant terrible« poslovnega sveta Geoff Burch, pridružil sem na je tudi strokovnjak za napovedovanje poslovnih trendov, ki predava na univerzah na petih kontinentih – Richard Scase. V tem obdobju smo s pomočjo njihovih idejnih vodij v Sloveniji tudi predstavili revolucionarni strateški koncept Blue Ocean Strategy.

V Evropi smo postali prva izobraževalna blagovna znamka, ki je dobila licenco za izvajanje elitnega coaching programa Brian Tracy’s Focal Point. To je bil za nas poseben dosežek in veliko priznanje našega dotedanjega dela.

Vsaka kriza je hkrati tudi priložnost. S pravimi pristopi in pravo miselno naravnanostjo.

2008

Leta 2008 je finančna kriza močno prizadela izobraževalni trg, saj se podjetja v stiski in negotovosti najprej odpovedo prav izobraževanju.

Da bi slovenskim podjetnikom pomagali pri izhodu iz krize, smo organizirali seminarje s 100 mio EUR vrednim »wealth coachom« Kevinom Greenom, strokovnjakom št. 1 na svetu na področju javnega nastopanja Andyjem Harringtonom, vrhunskim strokovnjakom internet marketinga Simonom Coulsonom, in kraljem Twitterja Paulom O’Mahonyjem (ki se imenuje tako, ker je v določenem obdobju imel več sledilcev kot sami ustanovitelji Twitterja).

Prihodnost najlažje napovemo tako, da jo ustvarimo sami. Mi smo jo ustvarili in ime ji je (ljubkovalno) MMMM.

Finančna kriza je bila priložnost za razmislek tudi o naši prihodnosti. Pogumno smo začeli z razvojem lastnega izobraževalnega programa, s katerim bi prodrli na svetovni trg. V razvoj programa smo vložili več kot 100.000 EUR in več kot dve leti trdega dela. Nastal je izobraževalni program Mojstri Investiranja (v tujini Millionaire Money Making Machine).

2014

Leta 2014 smo imeli prvo veliko mednarodno izvedbo tega programa v Romuniji (preko 2000 udeležencev že na predstavitvi programa). V naslednjih letih so nato sledile številne izvedbe v Veliki Britaniji, Bolgariji, Rusiji, Španiji, na Nizozemskem, Švedskem, v Avstriji in na Hrvaškem. Program vodi Robert Rolih, Evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona.

Od izobraževalnega programa do mednarodnega knjižnega bestsellerja

Ali lahko slovenska knjiga postane mednarodni bestseller? In to na področju financ, ki ga popolnoma obvladujejo ameriški avtorji? Pri Akademiji Panta Rei smo sprejeli ta izziv in se z vso vnemo podali vanj.

Uspešnemu lansiranju programa MMMM na svetovnem trgu je leta 2017 sledila izdaja knjige The Million Dollar Decision, ki je še isti dan postala globalni Amazon Bestseller. V naslednjih letih so jo različne založbe prevedle v bolgarščino, mandarinščino in s posebno izdajo naslovile tudi indijski ter tajski trg.

2017

Priprava je v življenju vse.
Še posebej, ko te preseneti pandemija.

2020

Pandemija je v letu 2020 pomenila nov mejnik za nas. Ker smo se že prej posluževali številnih orodij in pripomočkov za online podporo izobraževanju, je pandemija za nas pravzaprav predstavljala priložnost, da ta potencial izkoristimo v največjem možnem obsegu. Naša izobraževanja in programi so zablesteli v on-line izvedbah in s trženjem na globalnem trgu smo v letu 2021 ustvarili več kot 3 mio EUR prihodkov.

Naši paradni konji …

Naš program Millionaire Money Making Machine (MMMM) je v zadnjih letih pridobil status enega najboljših izobraževalnih programov o dolgoročnem vlaganju denarja na svetu. V program je vključenih več kot 7.000 članov iz celega sveta in iz čisto vseh zemeljskih celin.

Nekateri naši programi na področju pridobivanja mehkih znanj, ki jih izvajamo v živo in online, npr. Štiriperesna deteljica vodenja ali Piramida Profesionalne Prodaje, so skozi desetletje piljenja vsebin in učnih pristopov postali uveljavljene klasike na slovenskem trgu.

…in novi izzivi (2022 – 2024)

Ker je edina stalnica v življenju sprememba, je naše vodilo prilagajanje novim potrebam podjetnikom, ki jim služimo, da jim lahko najbolje pomagamo soočiti se z izzivi sodobnega poslovnega okolja. Zato nenehno razvijamo nove programe in ponujamo »cutting edge« rešitve na globalnem nivoju.

V letu 2022 smo izjemno uspešno lansirali nov mednarodni program Exponential Wealth (na voljo je le za naše obstoječe stranke programa MMMM). Naslavlja investicije v inovativne oz. disruptivne tehnologije, kot so npr. umetna inteligenca, genetika, blockchain, robotika in podobno.

Na Wall Streetu najboljši upravljavci investicij delajo noč in dan za to, da bi prehiteli konkurente za 1 ali 2 odstotni točki pri letnem donosu. 870 članov programa EW pa je od zagona programa aprila 2022 pa do februarja 2024 pridelalo kar 39 odstotnih točk boljše donose kot ARK invest – najbolj znan svetovni sklad, ki vlaga v napredne tehnologije.

Po Heraklitovih stopinjah še naprej

Akademija Panta Rei danes še vedno sledi vodilu »panta rei« – vse teče, vse gre.

V našem dinamičnem brlogu se vsak dan kujejo novi, cutting edge programi, ki bodo naše stranke ponesli v nove finančne in poslovne višave. Danes naše stranke prihajajo iz več kot 70. držav, največ jih je iz zahtevnih zahodnih trgov, kot so Velika Britanija in Nizozemska.

S svojimi poslovnimi rezultati in mednarodnimi dosežki dokazujemo, da lahko slovenskim podjetnikom uspe na globalnem trgu tudi v panogah, kjer tradicionalno prevladujejo podjetja iz angleško govorečih držav.

Zmajčki Akademije Panta Rei, ki simbolizirajo uspehe naših strank, že dolgo uspešno letijo. Visoko na nebu, kjer so cilji izziv, ovire pa priložnosti. Vedno več jih je, vedno višje letijo.

Želimo si, da bi jih bilo še veliko več in da bi bili tudi vi med njimi. 

Če se želite pridružiti našim zmajčkom, začnite z malim, preprostim korakom: prijavite se na naša e-mail obvestila in tako začnite prejemati koristne članke, vabila na brezplačne webinarje ter naše plačljive dogodke. Veseli nas, da vam bomo lahko pomagali pisati vašo zgodbo o uspehu.